Verhalen van anderen

Verhalen van anderen

Verhalen van jongeren zoals jij


Lotte, 28 jaar

De moeder van Lotte heeft een alcoholverslaving. Lotte vertelt hoe zij hiermee omgaat.

Peter, 33 jaar

Peter vertelt over hoe hij is opgegroeid met een moeder met een drugsverslaving. Hij legt uit wat hem in deze situatie geholpen heeft.

Alexandra, 31 jaar

De moeder van Alexandra is meerdere keren opgenomen geweest door haar psychoses. Alexandra vertelt over haar ervaringen.

Documentaires


Ex-moeder

De moeder van filmmaker Nadine Kuipers is drugsverslaafd. Na een lange tijd geen contact te hebben gehad, leerden ze elkaar een aantal jaren geleden opnieuw kennen. In deze documentaire vertelt Nadine over haar dilemma over blijven vechten voor haar moeder of zich richten op haar eigen leven.

Mama Mania

Terwijl de moeder van Vincent Sparreboom (regisseur van de documentaire) manisch dreigt te worden raakt ze verwikkeld in een verdachte internetserie. In deze korte documentaire van 2Doc Talent probeert Vincent zijn moeder voor dit gevaar te behoeden.

Waarom bleef je niet voor mij?

In deze documentaire van 3Lab vertellen vier kinderen, die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden. Milou Gevers stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen.

Ver van Daan

De vader van Roderik Schaepman (maker van de documentaire) is manisch depressief. Hij liet het gezin achter met grote schulden toen Roderik 9 jaar was. Roderik wil weten wat er is gebeurd. In deze documentaire spoort hij zijn vader op.

Moeders springen niet van flats

De vader van Roderik (maker van de documentaire) is manisch depressief. Hij liet het gezin achter met grote schulden toen Roderik 9 jaar was. Roderik wil weten wat er is gebeurd. In deze documentaire spoort hij zijn vader op.

Documentaire Niki

Monique Nolte (documentairemaakster) volgt Nikki, samen met haar moeder Karin, vanaf groep 8 van de basisschool tot het eind van de middelbare school. De moeder van Nikki heeft borderline. Haar vader heeft een verslaving en is grotendeels afwezig. De documentaire over Nikki is nog niet klaar. Er zijn al wel een paar sneak previews verschenen.

Scroll naar top